dimarts, 24 de maig del 2011

Tepco confirma ara la fusió parcial de tots els reactors actius de la central de Fukushima

Extret de El Periódico.cat i 3cat24

L'empresa Tepco, encarregada de la gestió de la central nuclear de Fukushima, molt danyada després del terratrèmol i posterior tsunami que va arrasar el nord-est del Japó l'11 de març passat, ha confirmat aquest dimarts que el combustible als reactors 2 i 3 està parcialment fos. Això significa que els tres reactors actius a la planta japonesa amb combustible al seu interior van patir fusions parcials després del terratrèmol. Tepco ha assegurat que aquesta troballa no empitjorarà la situació a la planta. Tanmateix, no descarten que es descobreixen més danys als vasos de contenció i es pugui alliberar més radioactivitat.

 
Segons la companyia, una gran part de les barres de combustible nuclear dins dels reactors 2 i 3 es va fondre uns quatre dies després de la catàstrofe. Així mateix, l'empresa ha admès que els vasos de pressió on estan encapsulades les barres podrien haver patit danys. Això últim suposaria que l'aigua utilitzada per refredar-los, que conté radiació alta, s'estaria abocant al vas de contenció primària de les unitats.

Interior de l'edifici que allotja el reactor número 1 de la central de Fukushima, divendres passat.
Interior de l'edifici que allotja el reactor número 1 de la central de Fukushima, divendres passat. HO | REUTERS 



El cas de la unitat 1
L'elèctrica ja va anunciar a mitjans d'aquest mes que una gran part de les barres de combustible a l'interior del reactor 1 van patir una fusió hores després del desastre i van perforar el vas de pressió i fins i tot la de contenció primària, de manera que l'aigua podria estar inundant l'edifici que conté la unitat. És per això que guanya pes la tesi que això mateix ha passat als reactors 2 i 3.

El 17 de maig passat, els responsables de Fukushima ja van anunciar que canviarien el seu pla d'inundar amb aigua els reactors afectats per refredar-los. Tepco confia que els sistemes de refrigeració funcionin a l'estiu i poder portar tots els reactors a un estat de "parada freda" per al mes de gener vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada