dilluns, 23 de maig del 2011

Les instal·lacions de deixalles nuclears s'ompliran amb aigua contaminada

Extret de Europapress

TÒQUIO, 23 May. (EUROPA PRESS) -
Les instal·lacions de deixalles nuclears de la central de Fukushima-1 s'ompliran en els pròxims dies amb l'aigua contaminada procedent dels reactors dos i tres, segons ha anunciat aquest dilluns la Companyia d'Energia Elèctrica de Tòquio (TEPCO), tot i que el nou pla de fer circular l'aigua d'aquí als vasos per refredar els reactors podria rebaixar l'amenaçada que s'hagi d'abocar més aigua a l'oceà. 

TEPCO pretén deixar d'injectar aigua en els reactors fins a mitjan juny després que les instal·lacions s'omplin amb aigua contaminada, per esperar que entri en funcionament una nova instal·lació de tractament d'aigua, segons l'agència de notícies Kiodo. 

Foto de la NoticiaLa instal·lacions d'emmagatzematge estan formades per quatre edificis i TEPCO estudia usar-ne dues com a lloc per mantenir controlada l'aigua contaminada. Al voltant de 10.000 tones d'aigua es transportaran a aquest lloc des d'un túnel subterrani prop del reactor dos. La companyia també traslladarà 4.000 tones d'aigua contaminada de l'edifici de turbines del reactor tres.

Actualment, els reactors de l'u al quatre tenen més de 80,000 tones d'aigua contaminada. TEPCO pretén fer circular l'aigua que està als reactor u, dos i tres, després de desalinitzar-la, amb l'objectiu de refredar les barres de combustible nuclear. 


L'aigua conté sal a causa que es va injectar aigua marina com a refrigerant després que la planta es parés pel terratrèmol de l'11 de març i que el posterior tsunami destruís els sistemes de refrigeració de Fukushima-1.    La planta nuclear està composta per sis reactors: l'u, dos i tres segueixen amb problemes i part del seu combustible s'ha fos; el quart no té les barres a l'interior del vas, sinó en una piscina de deixalles que ha de refredar-se, i els altres dos estaven apagats durant el sisme i a penes tenen problemes.

A més, s'està construint un tanc d'emmagatzematge temporal, que no estarà a punt fins a juliol, segons l'empresa. TEPCO va anunciar que l'aigua contaminada augmentarà a causa de les filtracions dels reactors i l'arribada de l'estació de pluges, pel qual tindrà una gran quantitat d'aigua contaminada sense noves zones on es pugui emmagatzemar, fet que suposaria una nova amenaça per estabilitzar la planta. 

Hidehiko Nishiyama, portaveu de l'Agència de Seguretat Nuclear i Industrial, ha assegurat aquest dilluns que això no suposarà un problema ja que quan s'obtingui la capacitat màxima es mantindrà emmagatzemada l'aigua contaminada fins al punt que no es desbordi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada