dimarts, 17 de maig del 2011

TEPCO anuncia un nou pla després de la fusió del reactor 1 (i el 2, i el 3...)


TÒQUIO, 17 May. (Reuters/EP) - 

La Companyia Elèctrica de Tòquio (TEPCO) ha anunciat un nou pla per gestionar la crisi de la central nuclear Fukushima-1, ajudat pel Govern japonès, després de confirmar-se la fusió del reactor u de la central nuclear de Fukushima-1 i la possible fusió del dos i del tres. Tot i això l'empresa i l'Executiu esperen mantenir el calendari sobre el tancament total de la planta. 
 Foto: REUTERS
Foto de la Noticia Després del descobriment al reactor u, TEPCO va anunciar que a partir d'ara s'intentarà refredar els reactors amb una altra tècnica que consisteix a fer circular contínuament l'aigua que ja s'ha introduït dins del reactor en comptes d'injectar-ne més.  

La companyia creu que part de l'aigua que s'estava injectant en els reactors podria haver-se filtrat a l'exterior després que els vasos presentessin esquerdes en la seva estructura. Aquesta aigua altament contaminada passava després d'estar en els reactors a piscines i dipòsits. Al voltant de 90.000 tones d'aquesta aigua radioactiva es troben emmagatzemades a
Fukushima-1. 

Per la seva banda, Kan ha assegurat aquest dimarts que el Govern assumirà la seva responsabilitat en la gestió de la crisi nuclear per donar suport a totes les víctimes afectades. A més, el primer ministre ha afegit que actuarà en concordança amb el nou pla de TEPCO per seguir amb el calendari previst. Fa un mes, l'empresa va anunciar que en tres mesos es reduirien notablement els nivells de radiació i que necessitava nou mesos per aconseguir que la planta nuclear es refredés del tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada