divendres, 3 de juny del 2011

Nota de premsa del col·lectiu ANTINUCLEARS DE BARCELONA a propòsit de la manifestació del dia 5 de juny

Quan hom convoca una manifestació que pretén ésser unitària, no és gens fàcil mantenir-se’n al marge i criticar-la. Tanmateix al col·lectiu Antinuclears de Barcelona tenim prous motius com per fer-ho. Els nostres fonaments van més enllà d’un acte i un dia concrets.
Volem eliminar l’Energia Nuclear, però també volem acabar amb el sistema que permet l’especulació energètica, que utilitza els nostres anhels envers les energies renovables per fer-ne un lucratiu negoci. La proliferació indiscriminada de camps eòlics i de macrocentrals fotovoltàiques promogudes pels mateixos grups propietaris de centrals nuclears és una mostra de la manca d’escrúpols dels poders econòmics que ens governen. No ens agrada que la manifestació del proper dia 5 de juny només se centri en la problemàtica de les centrals nuclears i no abordi temes tan importants com la propietat dels recursos energètics, la seva planificació i la seva gestió.
A més a més del fons, tampoc estem d’acord amb la forma com els seus organitzadors han decidit els continguts de l’acció (pancartes, lemes, manifest, etc...). Sota una aparent forma assembleària, ens han volgut incrustar en un acte precuinat sense cap possibilitat d’introduir-hi cap debat ni idees pròpies. Els organitzadors no han mostrat cap voluntat de cooperació ni diàleg i únicament han volgut monopolitzar el discurs. Una altra mostra d’aquest afany de protagonisme és la nul·la participació d’aquests en els actes convocats pel nostre col·lectiu durant aquests darrers mesos sota el títol Primavera Antinuclear a Barcelona.
Per tots aquests motius, entre d’altres, el col·lectiu Antinuclears de Barcelona no participarem en la manifestació del proper dia 5 de juny, i seguirem lluitant per un món lliure d’indústria nuclear i d’especulació energètica.


Barcelona, 3 de juny de 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada