dilluns, 6 de juny del 2011

Alemanya aprova el projecte de llei que comportarà el final de l'energia nuclear el 2022

Extret del 3cat24.

El govern alemany ha aprovat diversos projectes de llei que comporten el final de l'energia nuclear a Alemanya el 2022 i aposten per les fonts renovables. Això significa, doncs, que en poc més de deu anys s'apaguin els 17 reactors nuclears que hi ha al país. Aquest mateix dijous, ja es debatran al parlament federal aquests projectes de llei i es preveu que tirin endavant abans de les vacances d'estiu. Tot plegat, només nou mesos després que la cancellera, Angela Merkel, va promoure allargar la vida de les centrals del país. 

Just una setmana després que Angela Merkel va aconseguir amb els seus socis liberals un acord per fer desaparèixer d'aquí a deu anys l'energia nuclear a Alemanya, el govern ha aprovat el projecte de llei per portar-ho a terme. També ha aprovat altres projectes que aposten per les energies renovables, així com per la construcció de noves línies d'alta tensió de nord a sud del país per distribuir electricitat dels parcs eòlics.

 Una central nuclear d'Alemanya

 

Durant una reunió extraordinària del Consell de Ministres, s'ha sancionat la reforma de la legislació nuclear que va comportar la clausura definitiva dels vuit reactors que van ser desactivats just després de la catàstrofe de Fukushima. Després del tancament d'aquests vuit reactors, la nova llei preveu anar apagant de manera esglaonada els nou restants, el primer el 2015 i els últims tres el 2022.

El paquet de mesures en política energètica té caràcter d'urgència. Per això, aquest mateix dijous, ja es debatran al Bundestag aquests projectes de llei, que es preveu que tirin endavant abans de les vacances d'estiu.

La decisió del govern de Merkel arriba setmanes després d'intenses negociacions amb els partits de l'oposició i amb els del govern dels 16 estats federats, que són els responsables de sancionar el paquet de mesures a través del Bundesrat, on l'oposició socialdemòcrata i verda compta amb una àmplia majoria.

D'aquesta manera, Merkel ha revocat la llei aprovada la tardor passada per allargar la vida de les centrals del país uns dotze anys i retardar l'apagada nuclear fins a mitjans de la dècada dels anys 30.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada